Mechový obraz: proč si ho pořídit?

Mechový obraz je umělecké dílo, které využívá přírodní materiál - mech - jako hlavní prvek. Mechové obrazy jsou oblíbené pro svou estetiku, ekologičnost a terapeutický účinek. V tomto článku se dozvíte, jak vznikají mechové obrazy, jak se o ně starat a jak je použít k dekoraci vašeho domova nebo kanceláře.

mechovy-obraz

Co možná nevíte o mechovém obrazu

Mechové obrazy jsou tvořeny z různých druhů mechu, které jsou pečlivě vybrány, ošetřeny a uspořádány na podkladu z dřeva, korku, plátna nebo jiného materiálu.

Stabilizovaný mech je stabilizován speciální technikou, která zabraňuje jeho růstu, žloutnutí a plísnění. Mechové obrazy tak nevyžadují žádnou zálivku, hnojení ani sluneční světlo. Stačí jim pouze pravidelné větrání a střídání teploty a vlhkosti.

Mají mnoho výhod pro lidské zdraví a pohodu. Jedná se o přirozený filtr vzduchu, který zachycuje prach, alergeny a škodlivé látky.

Zároveň pohlcuje hluk a zlepšuje akustiku v místnosti.

Mechové obrazy navíc působí relaxačně a zvyšují koncentraci a kreativitu. Jsou ideální pro lidi, kteří chtějí mít v interiéru zelenou přírodu, ale nemají čas ani prostor na pěstování rostlin.

Do jakých místností se hodí?

Mechové obrazy se hodí do různých prostor. Můžete si vybrat z různých velikostí, tvarů, barev a vzorů mechu.

Zároveň můžete nechat vytvořit mechový obraz na zakázku podle vašich představ a potřeb.

Skvěle se hodí do obývacích pokojů, ložnic, koupelen, kuchyní, chodeb, ale i do kanceláří, restaurací, hotelů nebo wellness center.

Mechové obrazy jsou originální a stylové doplňky, které dodají vašemu interiéru živost, eleganci a osobitost.

Dá se říci, že se jedná o umělecké dílo, které spojuje krásu, funkčnost a ekologii.

MEzi jeho hlavní výhodu patří, že je udržovatelný, prospěšný pro zdraví a vhodný pro každý prostor. Pokud hledáte něco, co oživí vaše stěny a přinese vám kousek přírody do domova nebo kanceláře, zvažte pořízení mechového obrazu. 

 

V našem e-shopu si můžete zakoupit stabilizovaný mech nebo i plochý mech.

 

Zdroje článku:

Stabilisierte moose | Cloudflare [online]. [cit. 28. 02. 2024]. Dostupné z: https://www.si-nature.com/pages/die-stabilisierte-moose

Preserved Moss - SecondFlor [online]. [cit. 28. 02. 2024]. Dostupné z: https://www.secondflor.com/en/21-preserved-mosses